Blogginfo

Alla foton på den här bloggen tillhör mig om inte annat anges. Vill du använda någon bild el komma i kontakt med mig, maila till: amberger.foto@gmail.com

fredag 12 april 2013

Nötväcka

Helt plötsligt satt den bara där på en gren.
 Stannade upp och fick en härlig förevisning över hur den jobbade på i ett hål i aspens stam.
Aldrig tidigare sett denna fågel som bör vara en Nötväcka.5 kommentarer:

 1. Jo nog är det en nötväcka alltid och det den sysslar med är att mura igen hålet så det blir lagom stort för en nötväckefamilj och lagom litet för att stänga ute marodörer. Grattis - nu har du fina tilfällen att få fler såna här fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Hej! Som Kristina skriver så är det en Nötväcka som håller på vid sitt bohål. Gå gärna dit fler gånger och kolla så ska du se att de har murat igen hålet för att passa perfekt för en nötväcka. Just denna fågel är en hane kan jag se på de mörkt nötbruna fjädrarna där bak, honan har ljusare brun färg.
  På din fråga om uttern på min blogg så är det nog ganska säkert ett bo du hittat, för de tar jordhålar i närheten av vatten. Om de sen fortplantar sig där eller om det är ett övernattningsbo vet man inte. Men håll koll i skymningen så kanske du kan få en glimt av dessa härliga djur.
  //Urban

  SvaraRadera
 3. Hade aldrig sett en nötväcka förrän i vintras då vi hade den på besök vid fågelbordet dagligen. Du har verkligen fått till riktigt fina bilder med bra ljus.

  SvaraRadera
 4. Trevligt att komma på nötväckan såhär mitt i arbetet.Nötväckan är en mycket vanlig fågel härnere.De susar runt snabbt på trädstammarna här.Grattis alltid trevligt att få se en ny art.
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Så fint och hålet hade nästan formen av ett hjärta!
  Kul att studera dessa små när de springer upp-o-ner för stammarna.
  Ha en fin helg! Kram Pia

  SvaraRadera