Blogginfo

Alla foton på den här bloggen tillhör mig om inte annat anges. Vill du använda någon bild el komma i kontakt med mig, maila till: amberger.foto@gmail.com

måndag 27 oktober 2014

Iskonst

Is konst i Oktober
Bilderna tagna med Canon 70 D, Canon Macro objektiv 100 mm 2.8
 

9 kommentarer:

 1. Sanslöst flotta bilder på isen, tycker jag. Färger, mönster i topp. Antar att det ligger en del arbete i datorn bakom, men du har ju previsualiserat motivet vid tagningstillfället. Skulle jag själv fota den is som ännu inte ligger i mina trakter, skulle jag få mycket jobb med att radera bort skräp, uppstickande grässtrån, barr, löv. Allt man kan komma på. Eller isen kanske kommer från frysen?
  / Deerhunter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klas, mer el mindre ett experiment. Raw filerna var inte särskilt vackra så jag har dragit i spakarna lite extra. Ville se vad som fanns att få fram och blev positivt överraskad. Kan inte säga att jag previsualiserade motiven fullt ut, handlade mer om att gissa var det kunde finnas något spännande där det inte var tydliga former från löv.
   Hälsningar
   Monica

   Radera
 2. Tjusigt! Vore kul att få veta hur då fått till dessa bilder. Gillar både former och färger - mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cici, har inte gjort så mycket annat än dragit lite extra i spakarna när jag jobbade med Raw filerna, de var mer el mindre gråtrista men hade god skärpa. Tror det handlar mer om isformationerna och ljuset som reflekteras där. Använde högt ISO 1000 och bländare f 8, ser att jag hade kunnat gå ändå högre för att få kortare slutartid. Ett experiment som jag själv tyckte var kul och gärna vill testa fler gånger.
   Se även svaret till Klas.
   Hälsningar
   Monica

   Radera
 3. Åh min vän, så glad jag blev när jag tog mig et kort besök in i cybervärlden...vilka fantastiska bilder, de ser ut som kräppat presentpapper, de är helt bedårande och du verkar ha kreativiteten på topp...tummen upp för dig:):)
  Här är det bara husrenovering som gäller...både uppe och nere...och så resa, resa, resa...
  Ha det gott...ja, det ser jag ju att du har, men ändå!?
  Bamsekram!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fina konstverk. Det är nästan så att man kan börja se fram emot is även här i söder.

  SvaraRadera
 5. Så flotte isbilder. Ser du har brukt RAW og redigert en del etterpå. Ja det er utroligt hva en kan få ut av det.
  Ha en fin tid med høst og vintermotiver.

  SvaraRadera
 6. Virkelig stilige bilder.
  Du er så dyktig.
  Kram fra Karin

  SvaraRadera
 7. Ser at det har gått en tid siden jeg var her sist,- de flotteste høstmotiv du har postet under,- og jammen har frosten begynt å ta tak hos deg.... og når man ser disse lekre små kunstverk,- ja, da er det bare å glede seg til kuldegradene...
  Ha en fin uke, Monica:)

  SvaraRadera